Правят кръгово край „Джъмбо“?

2
2896

Около това се обединиха участниците в заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Причината е, че след отварянето на детския магазин в района пътните инциденти с пострадали там се е увеличили многократно. Според експертите преобразуването на кръстовището в кръгово, което би забавило скоростта на движещите се, резултатът от което ще бъде и намаляване на пътно-транспортните произшествия в района. За финансиране на преустройството ще се търси помощта на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Все още се очакват и средствата по проекта за разполагане на 15 камери по възлови русенски кръстовища, които са единствената възможност за реален контрол на нарушителите по улиците, стана ясно по време на заседанието.

Има изготвено и решение за опасното „нарисувано” кръгово кръстовище от бул. „Фердинанд“ към дълбокия път и кея, като проектът е там да се появи истинско кръгово кръстовище. Реализацията на идеята обаче тепърва предстои.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Това нарисуванот кръгово е по идея на- Пълен идиот. Без знаци, без решение на никой законодателен орган, без акъл…

  2. Евентуалното кръгово на ул.“Фердинанд“ ще е най-голямата глупост и ще глътне най-грешните пари на бедната ни Община. От как свят светува,завиващите на дясно /тези от ул.Р.Даскалов/ са с предимство пред завиващите на ляво /т.е.идващите от другото платно и от „Рига“/. По -добре е парите да отидат за презаливане на невъзможния за движение бул.“Трети март“.