Правят Русе кулинарна столица на Дунав

0

Това съобщи председателят на сдружението Ивайло Димитров. По думите му, това ще стане чрез професионално изграждане на готвачите в града и региона. За целта сдружението ще организира тренинги, на които ще бъдат поканени професионалисти от страната и чужбина. В края на ноември ще се състои и първото в Русе кулинарно състезание за готвачи за Купата на кмета, като през идната година надпреварата ще има международен характер и ще влезе в календара на Световната асоциация на професионалните готвачи. Специален акцент ще бъде регионалната кухня. „Тенденциите в кулинарията са за налагане на регионална кухня. Стремежът ни е в Русе във всяко заведение да започне да се предлага регионална кухня, за да се запазят традициите“, мотивира се Димитров и допълни, че в региона има редица впечатляващи с вкусовите си качества рецепти, които биха били „черешката на сладоледа“ във всяко едно меню.

В тази връзка сдружението подготвя „Седмица на българската кухня“ в съседна Румъния, акцент в която ще бъде русенската кухня.

Първата задача на клуба обаче е в продължение на месец да се установи какъв е броят на професионалните готвачи в Русе и какви са способностите им. Предвижда се да се подготвят кулинарно предаване, свързано с русенската кухня, както и книга с рецепти от региона.

Клубът организира тази вечер и кулинарна изложба в Доходното здание, на която гостите ще могат да опитат шоколадови бонбони с пълнеж от обработен бекон, терин от крокодил и от кралски скариди, тартар от антилопа и от октопод, и други екзотични вкусотии.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук