Правят Ружди Ружди почетен гражданин на Ветово

0
Ружди Ружди става почетен гражданин на Ветово

Параолимпийският шампион Ружди Ружди става почетен гражданин на Ветово.

На 24-то заседание на Общински съвет – Ветово, бе предложено параолимпийският шампион Ружди Ружди от град Глоджево  да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Община Ветово”.

Идеята е на кмета Георги Георгиев. Заради изключителните спортни постижения на Ружди Ружди, спечелил олимпийска титла това лято, общинският съвет все решение да го удостои, като почетен гражданин на Ветово.  Предложението беше прието с пълно единодушие от всички общински съветници.

Роденият в Глождево атлет стигна до златото в Рио де Жанейро в дисциплината тласкане на гюле и същевременно подобри световния рекорд с резултат от 12,33 метра. Ружди ще получи почетен плакет, а това ще стане или на следващото заседание на общинарите, или на официална среща с параолимпиеца.

Само преди няколко дни шампионът от Параолимпийските игри в Рио получи наградата за Спортист номер 1 с увреждания в България. През 2016 година Ружди спечели и два златни медала на световното първенство – в дисциплините хвърляне на диск и тлaскане на гюле.