Правят велоалея до Текето

3

Това решиха на сесията си общинските съветници. Поводът беше подписка на граждани, скрепена с подписите на 850 души. Изграждането на велоалеята беше подкрепено и от кмета Пламен Стоилов, който коментира, че все още не е направено необходимото да се търси финансиране с проекти през следващия програмен период за изграждане на алеи. Стоилов припомни, че в проекта за градски транспорт са планирани 14 километра велоалеи. Финансирането обаче може да стане само с проекти, тъй като в общинските бюджети трудно ще се намерят средства за подобни начинания.

Според предложението, което бе одобрено от съветниците, в бюджета за следващата година ще бъдат заложени средства за предпроектно проучване за изграждане на алеята между Русе и Лесопарк „Липник”. Ще бъде направен график за следващите етапи от реализацията на проекта, който да бъде представен на Общински съвет – Русе. От инициативния комитет поискаха строителството на алеята да започне през 2015 година и тя де бъде готова до края на 2016 година.

Контратеза по време на дебата застъпи д-р Пламен Кожухаров. Според него подобна велоалея може да създаде опасност за живота и здравето на хората, а и се създавала предпоставки за катастрофи. По думите му, колелета можели да се карат на Текето, а до там хората да ходели с автомобилите си.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

3 КОМЕНТАРИ

  1. Отворковци, знаете ли изобщо думата „велоалея“какво значи? Това е отделна лента за велосипедисти в населено място, около паркове или шосета извън тротоара за пешеходци, а не траншея за колездачи извън населеното място! Оня щял да кара там, ами карай кой те спрял“САМОТНИЯ БЕГАЧ“!

  2. Кой ще тръгне с велосипед по тези байри бе, те младоците дето имат сили за това отиват с над 100 коня „велосипеди“!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук