Празник на тиквата и дюлята събра стотици в Юпер 

0

Празник на тиквата и дюлята събра на площада пред читалището в кубратското село Юпер малки и големи, местни и гости от областите Разград, Русе и Силистра. Събитието се организира за четвърта година от читалище „Напредък – Юпер 1915 г.“, с подкрепата и съдействието на община Кубрат и местното кметство. 

Домашно приготвени салати и ордьоври, супи, основни ястия, десерти и тестени изделия, напитки, кулинарни специалитети от тиква и дюля бяха изложени на трапезите на групите от читалищата и пенсионерски клубове от Юпер, Бабово, Беловец, Кубрат, Медовене, Нова Черна, Осенец. Жителите и гостите на селото имаха възможност да опитат от разнообразните и богато украсени тиквени и дюлеви сладкиши, традиционни тиквеници, тиквени кюфтенца, крем карамел с тиква. Посетителите се почерпиха още с кавърма кебап в тиква, яхния от тиква, зелеви гушки с тиква, пълнени дюли с месо, ликьор от дюли и много други.  

Най-оригиналните тиквено-дюлеви вкусотии бяха отличени от жури. Награди имаше и за най-нестандартна, причудлива и арт-аранжировка на тиква и дюля, както и за етновизия на трапезата. Раздадени бяха призове също за най-голяма и най-малка тиква. Голямата награда „Тиквендюл 2022“ получи колективът на клуба от русенското село Бабово. 

Сред изобилието на плодове, зеленчуци и специалитети гостите на празника се наслаждаваха на фолклорните изпълнения на самодейците. С песни и танци присъстващите бяха поздравени от малчуганите от предучилищната група на детска градина „Щастливо детство“ в Кубрат. 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук