„Пречистващия огън“ ще озари Мартен

0

За поредна година на Сирни Заговезни „Пречистващия огън“ ще озари гр. Мартен, съобщават организаторите от кметството в града.

Това ще стане в неделя, 26 февруари. Огромната клада ще бъде запалена в 18.00 часа с атрактивно огнено шоу танцьорите от „Нов Цирк“

Програмата започва след 16.00 часа на поляната до кметството в Мартен. Атрактивните артисти участваха тази година в откриването на маскарадните игри Сурва в Перник.

За най-малките ще има традиционно „хамкане“ на халва. По-големите ще научат повече за традициите на Заговезни, а за всички ще бъдат народните танци от различни формации, които да увлекат и гостите да поиграят в народни ритми.

„Проявата се прави всяка година за да се поддържат народните традиции живи и да се възпитават младите в това, което са правили предците ни на този ден“, каза кметът на града Димо Тонев.

Подобно шоу подготвят и в съседното с. Сандрово. Празникът там ще се проведе на поляната до стадиона, началото е в 18 часа. Около огъня ще има кукери, ще танцуват нестинари, ще се включат танцовите клубове „Родолюбец“ и „Сандровска шевица“ с оркестър „Сияние“.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук