Предлагат Русенския митрополит Наум за „Почетен гражданин на Русе“

0
Десетки

Русенският митрополит Наум да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Русе“ – това предлага кметът на Русе Пенчо Милков с докладна записка до Общинския съвет на града.

В нея той посочва, че Негово Високопресвещенство е избран за Русенски митрополит през март 2014 година. Под неговото ръководство Русенската митрополия ремонтира редица храмове и манастири в епархията си. Заслуга на Русенския митрополит Наум е и възстановяването на църквата „Св. Петка“ в Русе, пише в докладната записка.

„Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум е от дълги години една от ярките фигури в русенския духовен живот. Той е верен съмишленик и духовен водач както в общението с миряните, така и в изграждането на общокултурно пространство на вяра, доверие и съпричастност към културните и духовни ценности на нашето съвремие“, казва още кметът Пенчо Милков.

По думите на кмета „неоценима е и неговата роля на духовен водач и обединител в тежките времена на Covid, икономически кризи и политическо разделение“.

„С посланията си за толерантност и съпричастие той успяваше да обедини паството си със силата на вярата в човешкия дух и изконните човешки ценности“, обяснява още Милков.

Предложението ще бъде подложено на гласуване на предстоящото заседание на Общинския съвет на 30 май тази година.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук