Предлагат търг вместо конкурс за Халите

0

Това предлагат общинските съветници Искрен Веселинов и Анастас Георгиев. За предложението си те са внесли искане да бъде разгледано в извънредна точка на утрешната сесия на общинските старейшини.

Според съветниците, предложения вариант клуб „Олимпиец” да получи халите за още една година и то безвъзмездно, не е най-удачният. В момента клубът дава 120 000 лева годишно за подпомагане на спорта в града, но пък Общината щяла да бъде ощетена с хиляди левове, които ще загуби от наем.

По думите на Веселинов, търгът е най-удачният вариант за отдаване на емблематичната сграда. При него нямало да има спекулации, че конкурсът е нагласен за определена верига. В момента условията, които са определени в конкурсната документация за годишен оборот и печалба са дискриминационни. Именно заради това Административният съд постанови с решение от 18 май спиране на процедурата на конкурса.

На сесията щяло да се предложи клуб „Олимпиец” да стопанисва халите за максимум 2 месеца, през което време да се проведе търга. Предложената начална наемна цена щяла да бъде 13 250 лева, както е записано в Наредба 2 на местния парламент.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук