Предлагат учредяване на русенска награда за принос в образованието

0
русенска награда за принос

Да бъде учредена русенска награда за принос в предучилищното и училищното образование.

Това предложи по време на церемонията по връчване на отличията „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката директорът на ОУ „Ангел Кънчев“ Енчо Енчев, който е един от наградените. По думите му, наградата може да бъде на името на починалия неотдавна известен русенски учител Георги Киров и да се връчва в началото на учебната година на млади перспективни преподаватели или на утвърдени педагози за цялостния им принос за развитието на образователната система в града.

„Русе е дал немалко за развитието на образователната система в България и един морален стимул ще подтикне учителите и педагозите още вдъхновено да работят“, мотивира се г-н Енчев.

В отговор кметът Стоилов заяви, че напълно приема предложението и препоръча на г-н Енчев да го подготви в писмен вид и да го изпрати до него и до председателя на Общинския съвет проф. Христо Белоев. „Обещавам по най-бързия начин предложението да бъде внесено в Общинския съвет и още от следващата учебна година русенските педагози да имат своя награда“, каза Стоилов.