Предотвратен опит за опожаряване на голяма част от Видин

0
217
Предотвратен е опит

Предотвратен е опит за палеж, който, ако е бил осъществен, щял да опожари голяма част от Видин, съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев. Задържани са двама души при опит да взривят цистерна с гориво на територията на Граничния полицейски участък в крайдунавския град.

По думите на прокурор Гешев, миналия вторник в ОДМВР-Видин и в ГДНП е получена информация, че ще се извърши палеж на територията на Видин или Монтана. Поставените секретни постове констатирали опит да се проникне на територията на граничното полицейско управление. На мястото най-вероятно е щял да бъде извършен палеж, тъй като там се намирала 10-тонна цистерна с нефтопродукти, а през улицата има бензиностанция. Двете лица са забелязани, побягнали са и са задържани по-късно, като опитът им е осуетен преди да стане доста сериозен взрив. В тях са намерени множество бутилки с бензин от 10 литра. Ако се беше случил планираният палеж, Видин щеше да гори една седмица, каза Гешев.

По думите на главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, разследването е започнало преди няколко месеца, когато бил опожарен личния автомобил на разследващ полицай в града, който работел по няколко случая за незаконен трафик на хора, както и за контрабанда на цигари и оръжие през границата ни със Сърбия. Според него, има връзка между настоящия опит и запалването на колата на полицая.

Разследването по случая продължава с цел установяване на поръчителя, наел двамата задържани, каза още Ивайло Иванов.