Представиха устройство за блокиране на телефонен звън

0
Блокиране на телефонен звън
Блокиране на телефонен звън

Ученият-невролог и бивш инженер-програмист Руджеро Скорциони (Ruggero Scorcioni) твърде често се отвличал от телефонния звън по време на работа. „Когато пиша програма или обмислям поредното научно обследване и телефонът звънне си губя мисълта и съсредоточването след това е доста затруднително“ – споделя 42-годишният Скорциони. „Може да имате в ума си отлична идея, която по този начин да убегне“.

През месец януари 2013 година на участниците в хакерската конференция на AT&T били раздадени подаръци: моторизирани котешки уши, създадени от компанията Neuro-wear с датчици, които разчитат мозъчната активност и повдигат ушите по време на висока активност на мозъка. Скорциони използвал своя комплект за създаване на устройство за блокиране на телефонния звън, когато потребителя е високо концентриран.

Новото устройство е наречено Good Times, анализира в реално време данните от мозъчните вълни и подава команди в телефонната мрежа на AT&T за разрешаване или блокиране на телефонните повиквания. При блокирано повикване се възпроизвежда автоматично съобщение с молба да се позвъни по-късно.

Скорциони смята да усъвършенства творението си по такъв начин, че да разпознава нивата на концентрация, при която да се блокират телефонните повиквания. Разбира се, усъвършенствания вариант, според автора, няма да изглежда така глупаво, като раздадените на конференцията „котешки уши“.
Източник kaldata.com.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук