Представят в Русе живото наследство на българската кухня

0

Регионалният център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО в София организира в Русе среща, посветена на живото наследство на традиционната българска кухня.

Тя ще се проведе днес, 9 юни, в Екомузей с аквариум. Основното експозе по темата ще представи директорът на Регионалния исторически музей в Русе проф. д-р Николай Ненов. Той ще фокусира вниманието на присъстващите върху местните кулинарни традиции в региона. Форумът ще бъде открит от директора на Регионалния център на ЮНЕСКО д-р Ирена Тодорова и ръководителя на проекта доц. д-р Ирена Бокова. Презентации ще направят доц. д-р Ангел Янков, директор на Регионалния етнографски музей в Пловдив и Таня Марева, член на екипа. Те ще представят локалните хранителни традиции и професионалната кухня в Родопите.

Началото на срещата е от 17.00 ч. в Историческия музей, където проф. Ненов ще говори за хляба на Фигерес, който е елемент от изложбата „Салвадор Дали. Дизайнерски работи“. Презентациите ще продължат от 18.00 ч. в Екомузей с аквариум.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук