Предстоящата зима вещае проблеми в Русенско.

0
3058

Сред най-сериозните се очертават пропадащите пътища, задръстванията на Дунав мост и старите линейки. Въпреки взетите мерки за почистване на снега и транспортиране на родилки и болни от хемодиализа при тежки условия, представители на ведомства предупредиха, че пропадащите участъци от бул. България пред “Метро” в крайдунавския град и в центъра на град Бяла по пътя за Попово не са оправени от миналата зима.
oblast_zimna_podgotovka25Сериозна е ситуацията и на Дунав мост. Сега за преминаването му са нужни не по-малко то 60 минути, при сериозен снеговалеж и виелици вероятно ще е необходимо в пъти повече време. Отделно, че най-вероятно ремонтните дейности в румънската част допълнително ще затруднят почистването на съоръжението.
Общините още не са сключили договори със снегопочистващи фирми, стана ясно още по време на срещата. При ледоход късно се премахват или не могат да се извадят от Дунава понтоните на корабни оператори. С изрична заповед на губернатора до месец ще има нова среща, за да се види каква е готовността на общините да посрещнат зимата.