Предупреждават за рязко застудяване, опасни ветрове и проливни дъждове

0
41
опасни ветрове и проливни дъждове

Оранжев код за опасни ветрове и проливни дъждове е обявен за цялата страна, предупреждават от Националния хидрометеорологичен институт.

Очаква се и рязко спадане на температурите. През нощта и в неделя се очаква съществена промяна във времето – ще нахлуе студен вятър, в цялата страна ще завали, на места обилно, от студа дъждът ще преминава в сняг. Ще духат бурни ветрове, заради които и усещането за студ ще е по-голямо. От Агенция „Пътна инфраструктура“  информират, че на много места по пътищата в по-високите части предварително се ситуират снегорини.

Снегопочистващата техника е в готовност да заработи по високопланинските проходи и пътища. По разпореждане на председателя на Управителния съвет на агенцията инж. Дончо Атанасов всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми са в готовност за поддържане на републиканските пътища при зимни условия. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. В цялата страна е обявен оранжев код за опасни ветрове и проливни дъждове.