Предупреждават за усложнена зимна обстановка в цялата страна

0

Предупреждение от втора степен – оранжев код, за очаквани обилни снеговалежи е в сила за 14 области от Западна и Централна България, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

За останалата част от страната е обявен жълт код за усложнена зимна обстановка. Ще има обилни снеговалежи с образуване на снежна покривка между 5 и 15 сантиметра, в планинските райони – до 25-30 сантиметра. Ще има и рязко понижение на температурите, придружено с умерен вятър, с условия за виелици и навявания.

Издадено е и предупреждение за силен вятър по брега на морето. С преминаване на студен фронт вятърът от север ще се усили с пориви до15-20 метра в секунда (7-8 бала по Бофорт).

Днес в цялата страна вятърът ще се ориентира от североизток, ще е умерен, временно силен и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с повсеместни валежи, предимно от сняг, преди обяд в Югоизточна България и крайните югозападни райони от дъжд, но със застудяването и там бързо ще преминават в сняг. Ще се образува снежна покривка, в повечето райони между 5 и 10 сантиметра; в Предбалкана и Рило-Родопската област, където ще има условия валежите да са значителни, дебелината на снежната покривка ще достигне до 25-30 сантиметра.

В Дунавската равнина, Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи, ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Сутринта температурите ще бъдат между 0 и 5 градуса, през деня ще се понижават и към 14:00 ч. ще бъдат между минус 3 и 2 градуса. През нощта срещу неделя от север валежите ще започнат да отслабват и да спират.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук