Предупреждение: Жълт и оранжев код за валежи и гръмотевични бури

0

Жълт и оранжев код за очаквани обилни валежи и гръмотевични бури е в сила за цялата страна, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология.
Оранжев код за опасно време е издаден за 8 области: Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Предупреждението за потенциално опасно време (жълт код) заради обилни валежи и гръмотевични бури е в сила за 20 области:
Видин, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, София-град, София, Перник, Кюстендил и Благоевград.
Над много райони в цялата страна ще продължи да се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. На места количествата ще са значителни и има условия за градушки. Вечерта валежите ще отслабват. Ще духа слаб в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 25°С;
И в неделя ще има гръмотевични бури, значителни по количество валежи, на места и градушки. Вероятността за интензивни явления е голяма за много райони в Северна и Източна България.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук