Преквалифицираха в по-тежко обвинението срещу водача, убил Милен Цветков

0
577

Обвинението срещу Кристиан Николов, който на 19 април, на ул. „Хенрик Ибсен“ причини смъртта на журналиста Милен Цветков и преквалифицирано в умишлено убийство, съобщиха от държавното обвинение.

След назначени експертизи Софийска градска прокуратура е прецизирала квалификацията на престъпното деяние, по което извършителят Кристиан Николов е привлечен към наказателна отговорност. Той ще отговаря за престъпление по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Разследването е показало, че около 18:00 ч. на 19 април на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, при управление на „Ауди“ Q7 обвиняемият Николов е нарушил правилата за движение по пътищата, предизвикал е ПТП и умишлено е причинил смъртта на водача на спрялото на пътното платно „Субару Форестер“ Милен Цветков, посочват от прокуратурата.

От там допълват, че Николов е управлявал автомобила след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци“, посочват от прокуратурата.