Премиерът Стефан Янев е бил подслушван

0
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Стефан Янев е сред подслушваните политици. Това е потвърдил пред Нова телевизия вътрешният министър Бойко Рашков.

Изявлението на Рашков идва часове след като прокуратурата обяви, че е възложила на Националното бюро за контрол на СРС да провери твърденията за следене на политици от опозицията. МВР-шефът заяви, че е учуден от този ход, защото бюрото по закон е независим орган, който би могъл да проверява и държавното обвинение. В миналото Рашков бе шеф на същата структура.

Как точно Янев, който доскоро беше президентски секретар по отбраната, е попаднал в списъка на подслушваните засега не е ясно. Миналата година обаче се разбра, че и държавният глава Румен Радев е бил следен от службите покрай шефа на ВВС.

За прилагане на СРС-та спрямо тях заговори пръв съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов в четвъртък. Той обяви, че следенето се е извършвало от три звена – „Вътрешна сигурност“ и ГДБОП в МВР, както и ДАНС.

Според Рашков са подслушвани множество политици. Ден по-рано Атанасов каза, че става дума за 32 души.

Вътрешният министър обяви и че е свалил доверието си и е преназначил шефа на дирекция „Вътрешна сигурност“ Стефчо Банков.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили