Преодоляването на неравенствата и социалното включване на уязвими групи

0

Министър Шалапатова: Социалнозначимите каузи и дарителски практики насърчават преодоляването на неравенствата и социалното включване на уязвими групи

Социалнозначимите каузи и дарителски практики насърчават преодоляването на неравенствата и социалното включване на уязвими групи. Все повече компании и структури на гражданския сектор са водени от разбирането, че най-висока възвращаемост имат инвестициите, които повишават качеството на живот и подпомагат социалното, икономическо и екологично развитие“, отбеляза министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. За да потвърди намерението на екипа на МТСП да продължи да работи за популяризирането на корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие сред фирмите и предприятията, публичната администрация и неправителствения сектор в страната, тя се включи в представянето на обновената дарителска програма на Лидл България.

Инициативата „Ти и Лидл, за по-добър живот“ подкрепя социалнозначими проекти на граждански организации в страната, като подпомага хората в различните региони, инвестирайки в образование, околна среда, култура и историческо наследство и активен начин на живот. „В мое лице и в лицето на моя екип имате партньор за своите социалноотговорни инициативи, защото нито една съществена социална промяна не би могла да се случи без тясното сътрудничество между институциите, бизнеса и гражданските организации. Време е да покажем, че заедно можем да бъдем променотворците, а промяна е нужна“, сподели тя.

Министърът пожела на всички партньори на програмата да запазят своя дух, вяра и енергия, за да продължават да бъдат пример за добри практики, които са възможност да бъдат копирани, надграждани, репликирани и така гарантиращи устойчиво развитие на обществото и преодоляване на обществените проблеми.  С посланието, което министър Шалапатова остави на специално нарисуван за целта постер, тя отправи призив да бъде чут гласът на децата, младите хора и хората в нужда, за да могат променотворците да превърнат мечтите им в реалност.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук