Препоръчват на българите да не пътуват до Кипър, Гърция и Турция

0
През 2020 г.

Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция.

Това се казва в съобщение от министерството. Причината е усложнената епидемична обстановка и отчетените за последните 14 дни високи нива на заболяемост на 100 хил. души население в тези близки до България държави.

С оглед динамичната обстановка по отношение разпространението на коронавирусната инфекция министерството апелира гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за физическа дистанция, учестена дезинфекция и носене на предпазна маска за лице.

МЗ обръща внимание, че летният сезон е изключително подходящ за ваксинация срещу COVID-19,  България все още се намира в „зелената зона“ по разпространение на COVID-19, осигурен е достъп до четирите одобрени в ЕС ваксини и всеки гражданин може да направи своя информиран избор без значение от здравноосигурителния си статус.

Ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването и от хоспитализация. Те са единственият ефективен и безопасен начин да предпазим себе си и своите близки, пише още в съобщението.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили