Пресъздават живота на българите в Средновековието в крепостта Червен

0

Фестивалът ще се проведе на 2,3 и 4 май на крепостта Червен. Всеки ден между 11:00 – 14:00 ч. и 16:00-18:00 ч. посетителите на крепостта ще могат да се насладят на средновековния живот и пробват уменията си в различни състезания, игри и демонстрации.

За първи път  към българския средновековен лагер ще се присъединят руските рицари от клуб  АРМЭ. Ще има общи демонстрации и двубои между български и руски средновековни войни само на 3 май от 10.00 до 17.00 часа. За гостуването си в Червен те са направили музикална програма, включваща рицарско шоу и изпълнения с огнени топки. Всеки желаещ ще може да се облече с рицарски доспехи и да се сражава с рицарски меч. Дамите ще учат танцови стъпки от онова време. Интерактивни игри ще популяризират мятането на ножове и хвърлянето на копия, разказват организаторите.

Експозицията на открито „Средновековен град Червен“ към Регионален исторически музей – Русе се посещава срещу билети за вход: индивидуален – 4 лв., при група над 5 души – 3 лв., ученици и студенти – 1 лв. Няма допълнителни билети за вход на фестивала.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук