Прецедент в историята на италианския футбол

0
133
Прецедент в историята на италианския футбол

Съставът на „росонерите“ създаде прецедент в историята на италианския футбол и изненада всички. Отборът на „Про Пиаченца“ излезе с шестима юноши и… клубния масажист. След почивката бяха подсилени от още един състезател, който си бе изгубил документите и му отне едно полувреме, за да ги намери.

На почивката резултатът бе 16:0 за „Кунео“, а през втората част „Про Пиаченца“ допусна още четири гола. Така тимът загуби с 0:20 гостуването си на „Кунео“ от италианската Серия „Ц“.

Въпреки всичко се оказа, че мачът е бил проведен съобразно правилата. Ако отборът в затруднение намери поне седмина футболисти – играта ще се състои, а „Про Пиаченца“ е затънал финансово. Играчите и треньорският щаб не са получавали заплати от август миналата година. Състезателите постепенно разтрогнаха договорите си по вина на клуба и вече е невъзможно да се събере група от 11 играчи за срещите на тима.

В предишните си три двубоя „росонерите“ не се явиха и бе присъдена служебна победа от 3:0 за съперниците им, но при още едно неявяване следваше изхвърляне от групата. Затова отборът трябваше да се яви за мача с „Кунео“ дори с клубния масажист като играч.

Предполага се, че клубът дължи на играчите и треньорите около 500 хиляди евро, което е непосилна сума в момента. На 11 март ще се реши съдбата на клуба, защото хора от ръководството на „Про Приаченца“ ще бъдат изслушани от комисия в Италианската футболна федерация.