През 2015г. – без безстопанствени кучета по улиците на Русе

2
Общинският приют за безстопанствени животни се нуждае от доброволци

Това обеща пред „Русе нюз“ и ТВН зам.-кметът по комунални дейности на Русе Свилен Иванов. Усилено се работи по проблемите с бездомните кучета. Капацитетът на общинския приют за безстопанствени животни е увеличен до 300, предстои ново разширение с цел увеличаване на капацитета му. Работи се по програмата „кастрирай и върни“, като агресивните безстопанствени животни остават затворени за отглеждане.

Прави впечатление обаче, че в приюта има доста голям брой „расови“ четириноги – хъски, маламут, булонки и др. Това навежда на мисълта, че те са изоставени от стопаните си, които по една или друга причина са решили да прехвърлят грижата по отглеждането им на общината. Те няма как да бъдат санкционирани, тъй като не могат да бъдат издирени. Ето защо, от общинската управа призовават гражданите да проявят по-съвестно отношение към отглеждането на домашните си любимци. Кучетата трябва да бъдат чипирани и да се подаде декларация в общината. Ако четириногото се кастрира, не е необходимо стопанинът да заплаща ежегодната такса от 25 лева, поясни Свилен Иванов.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. А дано,ама надали.До сега трябваше още когато разширяваха приюта да няма кучета по улиците.А тези ,които не могат да се грижат за своите кучета,вместо да си изхвърлят на улицата,да отидат в приюта и там да оставят,що за безхаберие ….Толкова ли е трудно,има ред причини те да бъдат изоставени….починали стопани,нямат средства или място вече да се грижат,ама нейсе,за такива стопани-глоби!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук