През октомври режат лентата на „Канефф-Център “

3

Това съобщиха от висшето училище. Официалното откриване е планирано за 10 октомври. Очаква се на него да присъства Игнат Канев, заедно със семейството си, както и група от 40 бизнесмени.

Сградата, която се изгражда с финансиране на канадския строителен предприемач, ще служи за провеждане на университетски, градски, национални и международни форуми и в него ще могат да се организират конференции, конгреси, кандидатстудентски борси, олимпиади, изложби и много други събития. Изпълнението е възложено на обединение от русенски фирми, а проекта е дело на колектива на архитект Цвети Русинов. В момента изграждането на сградата върви с ускорени темпове. До дни ще бъде вдигнат и купола на сградата. Целият комплекс ще струва около 4 милиона лева. Половината от тях са осигурени от Игнат Канев, а другата от Русенския университет. Новата сграда ще бъде свързана чрез топла връзка с основната сграда на висшето учебно заведение. В източния й край е предвиден преходът с инвалидна платформа за хората с увреждания. Така ще се постигне напълно завършен архитектурен ансамбъл, което ще подобри както визията на университета, така и на този район на града.  За интериора ще се използват полиран гранит за под и синтетична подова настилка. За стените и таваните са определени полиран гранит, еталбонд, фасагени, стенни облицовки и окачени тавани, система „Армстронг“, която подобрява акустиката.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

3 КОМЕНТАРИ

  1. Тази територия дето се намира бившия ВИМЕС и сегашно ТУ навремето беше минирана през втората световна воина и сапьори я изчистиха тогава държавата я даде на института, нищо не са заграбили, аз още работя там!

  2. Тези ненаситници от университета заграбиха половината град! Де що се освободи училище,казарма или салон на главната – тяхно е!До кога?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук