Президентът апелира за гражданска активност на изборите

0
С две служебни правителства

„Възможността да изразяваме свободно волята си, да избираме, да изразяваме позиция, да предлагаме решения, да даваме доверие и да търсим отговорност – това е демокрацията. Всички ние сме тези, които определяме правилата и поставяме задачи на политиците. Имаме най-силното оръжие, за да го направим – и това са изборите“, каза държавният глава в обръщение към нацията, което той направи в последния ден на предизборната кампания.

Росен Плевнелиев изтъкна важността да се упражни правото на глас и апелира „партията на негласуващите“ да не бъде най-многобройната в неделя. Президентът се обърна към младите хора и към тези, които ще гласуват за първи път, да се

възползват от правото си на глас, да не го приемат за даденост, а като проява на отговорност и зрялост. Това е демократичният начин да покажете и да промените това, което не харесвате, каза Росен Плевнелиев.

„Не позволявайте на някой друг да решава вместо вас! Народният глас е силен, народът е суверенът“, каза държавният глава и призова хората да направят своя съзнателен избор, да гласуват по съвест и убеждение и да заявят своята позиция по

дневния ред на България. Той изрази убеденост, че колкото повече излязат да гласуват, толкова по-легитимно ще е следващото управление и по-ангажирано ще е с проблемите на обществото. Държавният глава изтъкна, че от това има нужда сега България – от стабилност и от работещо Народно събрание, от правителство, което се ползва с висока степен на доверие и от институции, отворени към проблемите на хората.

„Важно е да гласуваме, за да можем след това и да изискваме отговорност от този, на когото сме се доверили. Ако искаме промяна трябва да бъдем активни, да не се дистанцираме, а да имаме отношение. Да покажем, че сме общество на активни граждани, които имат позиция по дневния ред на нацията и я отстояват по демократичен начин като гласуват“, каза Росен Плевнелиев.

Нека докажем, че сме способни сами да решаваме важните за държавата въпроси, нека бъдем активни като всеки от нас упражни правото си на глас, апелира държавният глава.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук