Президентът започва консултации за изход от кризата

0

По думите му, надявал се на отговорно отношение, а не на такова, на каквото станахме свидетели по време на Консултативния съвет за национална сигурност.

Днес и утре държавният глава ще се срещне с представители на парламентарно представените партии, като до края на седмицата ще разшири кръга на разговорите. Според президента, изходът от протестите е в съвместните усилия на институциите да се обърнат към проблемите, които протестиращите поставят и да дадат решение, защото все още не са поети конкретни ангажименти и не е даден ясен сигнал как ще се реагира на исканията на протестиращите.

Хората от протеста казват именно това: „Ние не сме за една или друга партия. Ние сме за това да кажем на всички правителства оттук-нататък да не прекрачват границата на почтеността, защото пак ще излезем. Тази граница беше прекрачена с назначаването на Делян Пеевски. Не по-малък скандал е назначаването на Волен Сидеров за председател на Комисията по етика. Това е демонстрация към цялата нация кой ще бъде този, който ще бъде символ на етиката в българския парламент и в българската нация. Очаквам спешно да бъде адресиран и този проблем и да бъдат поети ясни ангажименти“, каза още държавният глава.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук