Президентът положи основен камък на ново предприятие в Русе

2

Очаква се новата сграда на фирмата да бъде готова през следващата година. С влизането на мощностите в действие се очаква да бъдат разкрити около 300 работни места.

В церемонията по полагане на основния камък на новия завод взеха участие президентът на България Росен Плевнелиев, областният управител Венцислав Калчев, кметът Пламен Стоилов, както и управителят на фирмата Едвард Рюкърт и ръководителя на инвеститорите за страната ни Томаш Индра.

„Страната ни има амбиция да стане регионален и стратегически център за развитие на автомобилостроенето. Русе стана благоприятно място за инвеститори, особено с развитието на този прекрасен Индустриален парк”, подчерта в приветствието си Плевнелиев. Той допълни, че фирмите срещат благоразположение от страна на местната и държавната власт и изрази надежда, че това ще продължи и за в бъдеще.

По думите на Плевнелиев, автомобилният клъстър в страната ни тепърва ще се развива. Инвестиции в този бранш са важни не само за конкретните региони, но и за страната ни като цяло. Новият завод на Витте аутомотив ще предостави работни места на над 500 души. Оборотът им пък се очаква да премине 70 милиона евро.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Нали знаете че Витте беше осъдена от Инженер – за едни пари около 5000лв. Обаче съда призна виновна Витте и те платиха всички разходи по делото. Абе все мошеници идват тука. А в Монтюпе отрови и умираш от черен дроб ако работиш повечко, затова текучеството е ужасно ужасно високо, да не кажа трагично.

  2. Томаш Индра – пияницата още ли е директор на завода. Малеееее на тоя човек очите му са подути още от 8 сутринта , хората кога кафе пият тоя пия уиски. А дясната му ръка беззъбата Стефка Аспарухова и тя ли е още там, не пуска кокала. Какво безочие- какво пренебрежение към хората има тая мърша. Абе това са грешни компании които идват в България. Едната Монтюпе, другата Витте. Все отритнати от Европа заради неспазване на екологични норми и закони.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук