Президентът: Русе стана благоприятно място за инвеститори

1
3533

Това каза президентът Росен Плевнелиев в приветствието си при полагането на основния камък на завод за електронни и механични части „Витте Аутомотив” в Русе.

„Страната ни има амбиция да стане регионален и стратегически център за развитие на автомобилостроенето ”, каза още държавният глава и допълни, че фирмите срещат благоразположение от страна на местната и държавната власт и изрази надежда, че това ще продължи и за в бъдеще.

По думите на Плевнелиев, автомобилният клъстър в страната ни тепърва ще се развива. Инвестиции в този бранш са важни не само за конкретните региони, но и за страната ни като цяло. Новият завод на Витте аутомотив ще предостави работни места на над 500 души. Оборотът им пък се очаква да премине 70 милиона евро.

1 коментар

  1. Ама той президента си няма на идея какви инвеститори идват в Русе. Това не са инвеститори, това са тероризиращи народа фирми, какви са тези заплати от 300лв, тези фирми нямат шанс никъде другаде, Вите дори си закрива заводите във Чехия вече. Подиграват се с хората а президента ги хвали. За съжаление в България идва утайката на бизнеса от Европа. Идва само мръсното производство. Да сте видели да са дошли гигантите в Фармацията или Електрониката. Нееееее няма и да видите. Президента иначе си е купил с кеш пари за 700 000 евро днес имот в Гърция. Дреме му кво става в България. Президент мафиот, това е България.