Президентът: Такова нахлуване в личното пространство е недопустимо

0

Такова нахлуване в личното пространство е недопустимо. Така президентът Румен Радев коментира появилите се в социалните мрежи снимки от спалнята на Бойко Борисов.

Той призова за пълно разследване на това кой и как е заснел премиера в „Бояна“. Като „най-смущаваща“ държавният глава определи снимката със спящия премиер. По думите му, проверката трябва да установи всички обстоятелства.

Радев каза още че е управлявал дрон, както управлява и самолет.

„Как да ви кажа, моят дрон е толкова добър, че влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета, пълни ги с пачки евра. Не мога да тълкувам всичко изречено от г-н Борисов, защото, за разлика от него, моята фантазия все пак има някакви граници“. Така президентът коментира думите на Борисов, че президентът Радев си позволява да вдига дрон и да го снима.

„В момента най-важното е възстановяване на доверието в обществото. Това е възможно само чрез истината. От това зависи бъдещето ни като правова държава, но основна роля тук има прокуратурата за разследването на изтеклите аудиозапис и снимки“, каза още президентът и допълни, че никога не е изразявал желание за служебно правителство.

Радев каза още, че ще наложи вето на Закона за МВР, който предвижда сливането на няколко структури. Според експерти те ще дублират функциите на подчинената на Радев Национална служба за охрана.