Президентът връчва мандата за правителство на ПП-ДБ утре

0

Президентът Румен Радев ще връчи утре, 29 май мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по големина парламентарна група в 49-ото Народно събрание – „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Зеремонията е насрочена за 17 часа. Кандидатът за премиер, излъчен от ПП/ДБ има една седмица, за да представи на държавния глава проект за кабинет.

По-рано излъчената от първата политическа сила като кандидат за премиер – Мария Габриел, върна на президента неизпълнен мандат, а на съвместна пресконференция Габриел и кандидатът на ПП/ДБ Николай Денков обявиха, че ГЕРБ/СДС и ПП-ДБ ще предложат общо правителство, в което министър-председателите ще се редуват на всеки 9 месеца.

След пресконференцията на депутата от ПП/ДБ Радостин Василев, който оповести запис от заседание на ръководството на ПП, ГЕРБ свика заседание на изпълнителната си комисия, след което Габриел обяви, че замразява преговорите за правителство. Денков обаче изрази надежда до ден-два с ГЕРБ да възобновят работния диалог.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук