Президентът връчва първия мандат

0

Президентът Румен Радев ще връчи днес мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група – тази на ГЕРБ-СДС.

Това ще стане тази сутрин в 09:00 часа. До този момент от първата политическа сила не са обявили официално кой ще е той, макар че неофициално се твърди, че вероятно ще е Росен Желязков.

Кандидатът за министър-председател ще има 7 дни, за да предложи на държавния глава структура и състав на проект на кабинет, или да върне мандата неизпълнен. Миналата седмица в три поредни дни президентът проведе консултации със седемте парламентарни формации, за да обсъди евентуалната нова управленска формула. След разговорите на „Дондуков“ 2 лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не беше оптимист, че ще бъде съставено правителство. Все пак стана ясно, че най-голямата парламентарна група ще предложи кабинет на малцинството. До момента само от ДПС изразиха подкрепа като обявиха, че е най-логично да бъде подкрепен мандатът на победителя на изборите.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук