Президентът заплаши с вето върху Закона за държавния бюджет

0

Досега президент не е налагал вето върху закона за държавния бюджет, но ако парламентът не озапти министъра на финансите, не изключвам и такъв вариант.

Това каза пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев. Па думите му, свидетели сме на „серия от авантюри в областта на финансите“.

„Много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира „Булгартрансгаз“, каза държавният глава. По думите му, само за месец дружеството е натрупало 260 млн. дълг, постъпления в бюджета няма, а това решение ни дискредитира и пред европейските ни партньори.

Недопустимо е и намерението на министъра на финансите за разпродаване на Държавния поземлен фонд, смята президентът. По думите му тази земя е стратегически ресурс и не може да бъде пиляна заради текущи бюджетни нужди, нито да служи като компенсация за невъзможността да се управляват държавните финанси. Според Радев това отваря и възможност за злоупотреби. Призовавам разумните политици от всички партии да пресекат тази авантюра, каза още той.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук