Приемат мерки за пренасочване на изчакващите край Дунав мост ТИР-ове

1

Краткосрочни мерки за ефективно решаване на проблема с тежкотоварния трафик в района на Дунав мост бяха набелязани на среща между заместник областния управител Людмил Христов и представители на местната и държавната власт, бизнеса и граждани в кметството на град Мартен, чиито жители за пореден път тази сутрин осъмнаха под блокада от километричните опашки, образувани от тежкотоварни автомобили в района.

Детайлно бяха обсъдени вариантите за олекотяване на трафика като бяха изтъкнати най-съществените пречки пред институциите, за да извършват качествен контрол по бърз начин. Присъстващите на първо място се съгласиха, за необходимостта от повече ограничителни и предупредителни знаци по цялата територия на областта. Като един от най-сериозните проблеми се очертаха шофьорите,  почиващи на пътното платно и пречещи на нормалното преминаване на трафика. В най-кратки срокове ще бъдат установени места – паркинги или отбивки, където да бъдат  пренасочвани тези камиони, за да не създават предпоставки за ПТП както и ще се намерят законовите способи тези лица да бъдат по-строго регулирани и санкционирани, тъй като те са в нарушение на Закона за движение по пътищата. На излизане от тези паркинги тези тирове след това ще бъдат пропускани с предимство на опашката със съдействието на органите на реда. С това се цели да се осигури едно свободно платно на пътя, по което да може безпроблемно да преминава обществения трафик, автомобилите със специален режим на движение и да се избегне опасното изпреварване между камионите. Бяха набелязани евентуални места в непосредствена близост до Дунав мост, където шофьорите да могат да вземат почивките си за спане и откъдето да има удобна организация на движението, за да се върнат до гранично-пропускателния пункт. От друга страна ще се търсят и инструменти за увеличаване капацитета на държавните структури, отговорни за контрола около Дунав мост чрез подсигуряване на повече екипи и увеличаване на работното им време.

Продължават разговорите с властите в северната ни съседка за намиране за най-оптимално и скоростно разрешаване на ситуацията с оглед на настоящия сериозно засилен трафик от украински камиони, както и предстоящият ремонт на Дунав мост от българска страна и старта на летния туристически сезон. Ще се работи в посока оптимизация на работата от двете страни на гранично-пропускателния пункт и ще се търсят инструменти за олекотяване процедурите  на преминаване.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Проблема не е от вчера!
    В северната ни съседка изградиха околовръстният път на Гюргево(с паркинги) за няколко месеца.
    В южната им съседка след няколко месеца са на ниво умуване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук