Приемът за първи клас в Русе стартира на 21 май

0

Кандидатстването в първи клас за учебната 2024/2025 г. в Русе стартира в 10:00 ч. на 21 май, като системата ще бъде отворена за регистрация на заявления до 23:59 ч. на 28 май.

Съгласно утвърдения график, публикуван в електронната система за прием, първото класиране ще бъде обявено на 31 май, а записването на приетите деца ще се извършва от 3 до 6 юни 2024 г. в избраното училище. Следват още две класирания – на 17 и 26 юни.

След приключване на третото класиране, родителите на незаписаните деца могат да подават заявления за записване в училищата, в които има останали свободни места.

Заявление за кандидатстване в първи клас може да бъде подадено и на хартиен носител в избраното от родителите училище по първо желание в срок до 28 май. Важно условие е подаването само на едно заявление – по  интернет или на хартиен носител, защото системата не позволява въвеждане на второ заявление за едно дете.

Критерият с най-голяма тежест за прием е местоживеенето на детето, като най-голям брой точки получават тези с настоящ или постоянен адрес над 3 години в съответния район.

В общо 17 училища на територията на гр. Русе приемът ще се осъществява посредством електронна система за прием в първи клас, достъпна на https://school.ruse-bg.eu/.

Електронно централизирано класиране и записване на деца в първи клас ще се проведе за седми път в Русе. През 2017 г. Община Русе въведе единна система за прием в първи клас, която през 2018 г. прерасна в електронна система, с цел да бъде създадена по-ефективна организация на приема на учениците и да се спести време на родителите и администрацията.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук