Приготвят мерки за въглищните региони пред зеления преход

0
  • Ще има голям социален пакет, свързан с бъдещите трудови възможности на гражданите, както и подпомагане, увери социалният министър

Българските власти представят цялостен социален пакет за подпомагане на засегнатите от зеления преход във въглищните райони

Българското правителство работи върху обширен социален пакет, предназначен за около 25 000 души, които ще бъдат директно засегнати от зеления преход във въглищните райони, включително техните семейства, обяви министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

Предвидени са мерки за подпомагане и насърчаване на новите трудови възможности и компетенциите на засегнатите лица. Очаква се социалният пакет да помогне за справяне с предизвикателствата, пред които е изправена социалната система при приспособяването си към климатичните промени.

В допълнение, инициативата под наименованието „Развитие на човешките ресурси“ ще „картографира“ компетенциите и професионалните настроения на хората в тези региони, улеснявайки връзката между тях и новите инвеститори, интересуващи се от чисти индустрии.

Министърът Шалапатова акцентира върху важността на координираната работа на различните системи и подчертава възможностите, произтичащи от дигиталния и зеления преход.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук