Приказна Нощ на Андерсен в русенската библиотека

0

Приказна Нощ на Андерсен ще прекарат 16 русенчета, съобщават от Регионалната библиотека „Л. Каравелов“ в Русе.

От 18:30 ч. в петък, 31 март, до 10:30 ч. на 1 април, те ще се включат в Международната инициатива „Нощ на Андерсен“, която се организира в навечерието на  Международния ден на детската книга и изкуствата за деца.

Шестнадесетте участника от различни русенски училища вече са определени и очакват с вълнение Юбилейното десето издание „Детска нощ в Библиотеката“, посветено на големия детски писател Андерсен. Това са активни малки читатели, деца – победители от рецитали, конкурси, спортни състезания и др. Русенската библиотека е единствената в България, която се включва в Нощта на Андерсен от 2013 г. насам.

„Нощ на Андерсен“ е форма на насърчаване на четенето сред децата. Целта на инициативата е да провокира интереса и любовта към книгите по атрактивен и забавен начин.

Идеята на организаторите е участниците да се запознаят по забавен и атрактивен начин с творчеството на големия разказвач. Чрез едно среднощно забавление, решаване на творчески задачи, образователни и ролеви игри, четене на книги и дискусии по прочетеното те да открият новите възможности на съвременната библиотека. Това ще спомогне за обогатяване на тяхната обща култура, за припознаване на библиотеката не само като място за четене, а и като място за развлечение и неформално образование. Доказателство за това, че четенето е приключение, в което децата намират най-лесната пътека към книгата и библиотеката.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук