Приключиха ремонтните дейности на фериботната площадка при Русе

0

Всички дейности по изграждането на фериботната площадка при Русе приключиха, съобщиха от областната управа.

Ремонтирани са всички сгради на институциите, които имат отношение към граничния и митническия контрол. Положена е маркировка, а старият кантар е премахнат. Преди близо седмица при бившата бариера на входа е поставено новото КПП, на което да се приемат документите на водачите, без те да слизат от превозните средства. В ход е и монтиране на нови осветителни тела в района.

Поставен е и основният надпис за мястото, към което ще се насочват товарните превозни средства, които искат да ползват бъдещата фериботна линия.

През следващите дни ръководството на Областна администрация – Русе ще посети на място и ро-ро терминала в Гюргево. Към момента, по данни на румънската страна драгирането на реката е завършено на около 80%. Продължават обаче ремонтите на административните сгради, като вече има осигурено електричество, водоснабдяване и канализация. Срокът за приключване на всички дейности по изграждането на фериботния комплекс на румънска територия е предвиден до края на август – началото на септември тази година. Очакванията са фериботът да превозва между 250 и 300 камиона на денонощие в едната посока.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук