Природният газ измества „традиционните“ енергоизточници в Русе

1

Това заяви при представянето на проекта „Община Русе – инвестиционно привлекателна и енергийно независима” координаторът инж. Стоян Янев. По думите му, тенденцията се наблюдава както в обществения и промишлен сектор, така и при домакинствата.

Както обикновено става при обсъждането на стратегически документи, касаещи бъдещото развитие на града, в залата присъстваха предимно ангажирани в разработката им служители. Едва десетина русенци проявиха интерес към общественото обсъждане на. Проекта.

Дългосрочната визия за развитието на Община Русе, залегнала в Стратегията за инвестиционен и сити маркетинг беше представена от зам.-кмета по европейско развитие Страхил Карапчански. Представен бе анализ на икономическата и инвестиционна политика на Общината, проучвания на потенциала за налагане на градска марка, която да е разпознаваема за общността и последната да се идентифицира с нея. Дебатите се фокусираха върху възможностите за внедряване на възобновяеми енергийни източници и използването на оперативните програми за финансиране на Европейския съюз.

1 коментар

  1. Глупости. По-лошо: нагла лъжа. В Булгаристан газта е скъпа, благодарение на добре възнаградени руски подлоги от котилото на Р.Овч., Сашо Дончев и т.н.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук