Привличаме туристи с винен, еко и културен туризъм

Автор:
29 ян. , 2018   Video

Русе ще развива винен, еко, културен и кулинарен туризъм  през настоящата година. Това става ясно от програмата за развитие на туризма, която предстои да бъде приета от Общинския съвет на извънредна сесия на 1 февруари.

Бюджетът на програмата за тази година е 191 000 лева,  като преходния остатък от миналата година е почти 86 000 лева.

Няколко ще бъдат акцентите в програмата през тази година. Сред тях ще бъдат кулинарни състезания, като се планира и конкурс за типично ястие  от Русенския регион и регионална кулинарна купа Русе. Ще се състои и поредното издание на станалия вече традиция фестивал „На върха на ножа“. Ще бъде оказана логистична подкрепа за популяризирането на събития в града, сред които ретро парадът на автомобилите, международният биг бенд парад и Мартенски музикални дни.

В средата на месец май предстои поредното тринадесето издание на туристическото изложение „Уикенд туризъм“ и десетото издание на фестивала на туристическите забавления и анимации. През юни ще се проведе традиционният Русенски карнавал.

През годината ще бъдат издадени и рекламни материали, които да популяризират Русе. Водят се и преговори за малко по-различен тип реклама на региона. Специален акцент ще бъде поставен през месец септември, когато градът ни ще бъде домакин на мачовете на една от групите на Световното първенство по волейбол.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.