Признание за русенци, помогнали на малолетна при грабеж

0
444

Двама русенци – Мирослав Шенков и Пламен Цанев, бяха отличени за проявената от тях смелост,  гражданска доблест и съпричастност към работата на органите на реда и сигурността на обществото.

Те получиха благодарност и грамоти от името на ръководството и служителите на ОДМВР – Русе за това, че задържали извършителя на грабеж на малолетно момиче.

Инцидентът станал вечерта на 8 юли. Двамата се движели с велосипедите си по ул. „Борисова“, когато викове за помощ. Реагирали незабавно в тъмна пресечка видели 13-годишно момиче, което им казало, че мъж взел телефона й, след като я е ударил през лицето. Извършителят все още бил наблизо и момичето им го посочило. Мирослав и Пламен успели да го задържат, след което подали сигнал в полицията и го

предали на полицаите, изпратени на мястото на инцидента. Оказало се е, че заловеният е познайник на служителите на реда – русенец на 31 г. Извършеното криминално деяние е документирано в полицията, като е започнато бързо производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК.

Отличията на Мирослав Шенков и Пламен Цанев бяха връчени от заместник-директора на ОДМВР-Русе комисар Павлин Коджахристов, началникът на Първо РУ главен инспектор Пламен Първанов и началникът на сектор „Криминална полиция“ в Първо РУ главен инспектор Петър Петров.