Пробиотиците – основно средство за поддържане на чревен баланс

0

Човешкото тяло е сложен механизъм, който работи така, че да може да може да се справя с патогените, които непрекъснато го атакуват. Колкото и да не ви се вярва в организма ни живеят до 100 трилиона микробни клетки като най-голяма част от тях обитават тънките и дебелото черво. Те изграждат жива екосистема, чиито научен термин е популярен като микрофлора. Всъщност става въпрос на един от най-важните „органи“ в тялото ни, който има решаващо значение за поддържане на оптимално здраве, баланс, комфорт и силен имунитет. Способите за поддържане на този чревен баланс е чрез балансирано хранене както и с хранителната добавка пробиотици линекс, благодарение на които се предпазва тялото от токсини, инфекции и възпаления.

За балансирана микрофлора

Във времена, когато не е имало хранителни добавки, които хората биха могли да си закупят от аптеките са се прилагали лечебни методи за нормализиране на чревните заболявания чрез хранене с ферментирали плодове и зеленчуци, млечни продукти и други богати на пробиотични бактерии храни. Разбира се това е давало резултати, но предвид киселинността в стомаха голяма част от полезните микроорганизми са се разпадали под влиянието на киселините. Така в продължение на десетилетия науката успява да намери оптимално решение, с което да постигне отлични клинични резултати, които позволяват на добрите бактерии да „пристигнат“ до червата непокътнати и в оптимални количества.

Хранителните пробиотични добавки днес играят съществена роля при лечение на заболявания, които са свързани не само с дисбаланса на стомашно чревния тракт. Те са комплексно решение за повишаване на имунитета, подобряване цялостното физическо състояние и устойчивост на организма на различни вредни влияния и патогени. Линекс е хранителна добавка, която се грижи за:

 • Баланса на чревната флора;
 • Подобряване функцията на храносмилателната система;
 • За усвояване на хранителните вещества и транспортирането им чрез кръвта;
 • Успеваемост в борбата с инфекции;
 • Оптимизират имунните сили на организма и други.

Съществена е ролята на пробиотиците и именно в това е причината винаги да имате под ръка Линекс за да можете да приложите адекватно решение при дисбаланс и проблеми със стомашно-чревния тракт.

Кога се използва добавката Линекс?

Често при антибиотично лечение лекаря ви предписва и пробиотик Линекс. Антибиотичните диарии са често срещано явление, тъй като ролята на медикамента е да унищожава бактериите, които се намират в организма. Но както можете да предположите антибиотика не може да разпознае кои са добрите и кои са лошите бактерии, което е причина да бъдат атакувани всички, изпречили се на пътя му.

Доказано е, че при прием на антибиотици почти при 35 % от лекуваните пациенти страдат от диарии и стомашни разстройства, а причината за това се крие именно в рязкото намаляване на броя на пробиотичните бактерии в стомаха. За да се балансира количеството им и да бъде възстановен оптималния баланс на чревната флора е необходимо да се проведе съответната терапия. И точно тук идва ролята на Линекс, благодарение на който се постига отлична хармония и се намалява усещането за дискомфорт, тежест, спазми в стомаха.

Освен при антибиотично лечение пробиотиците са ефективни при:

 • Проблемно пътуване;
 • Прием на храна, към която има доза непоносимост;
 • При използване на други медикаменти;
 • При прием на много студени напитки и други.

За да запазите чревния си комфорт и баланс в лицето на Линекс имате верен партньор и спътник за балансилане количеството на добрите бактерии.

Видове

Продуктите на SANDOZ PHARMACEUTICALS се предлагат за лица на различна възраст. Сред водещите по продажби се нареждат следните видове пробиотици:

 • Линекс Бебе сол от 8 мл за лесен прием и оптимално усвояване;
 • Гастро за оптимизиране на чревния баланс при антибиотично лечение, лъчетерапия на коремни органи, подувания на стомаха;
 • Сашета за деца, подпомагащи имунитета и грижещи се за нарушения физиологичен ритъм на червата;
 • Линекс комплект е пробиотично решение, комбинирано с витамини от серията В, които балансират функцията на храносмилателните ензими.

За оптимална микрофлора и отлично здраве на стомашно – чревния тракт е желателно винаги да имате под ръка подходящия продукт от серията Линекс.

А за вашият комфорт при седене и проблеми с хемероиди и фисури препоръчваме да видите сайта на българската компания за мехлеми на билкова основа “Hemorrhoids Ointment for Anal Fissure and Piles – Benepura.co.uk

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук