„Продължаваме Промяната“ предлага Бойко Рашков за вътрешен министър?

0

„Продължаваме Промяната“ ще предложи Бойко Рашков за министър на вътрешните работи. Това обяви в предаването „Евродикоф“ бившият служебен икономически министър и настоящ съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.   По думите му и двамата с Асен Василев харесвали работата на Бойко Рашков и биха се радвали да го предложат отново за вътрешен министър.

Петков не коментира дали Корнелия Нинова ще бъде номинирана за вицепремиер. Първо, в неделя, ще бъде подписан коалиционният договор, тогава ще се коментират имена, заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната“. Той посочи, че си говори с всички лидери на партии, с които от коалицията преговарят, за да има консенсус.

По същото време в „Панорама“ на въпроса дали ще бъде финансов министър в новия кабинет, Василев лаконично отговори, че „в момента текат дискусии за състава на Министерския съвет“.  Той не отговори и на въпросите дали Кирил Петков ще бъде новият министър-председател, както и дали Корнелия Нинова ще бъде част от изпълнителната власт.

Според него основните задачи, които се изправят пред новото правителство са да се спрат течовете и корупцията, да се овладеят кризите, които в момента имаме – енергийна, здравна, политическа криза, която подкопава доверието в икономиката и да се вдигнат доходите, за да тръгне икономическият растеж