Колоната чакащи ТИР-ове надхвърли 10 км.

1
34

И днес огромната колона от тежкотоварни автомобили се е проточила на почти 10 километра, достигайки почти до гредовия мост на входа на Русе. Водачи се оплакват, че са на опашката вече 12-13 часа и все още нямат яснота, колко ще трябва да чакат, докато преминат Дунав мост. Недоволстват и от това, че няма информация от къде другаде могат да преминат, работят ли фериботите, за да могат да преминат на отсрещния бряг на реката. Според други, поставянето на по-голям брой ПОС-терминални устройства също би съкратило времето за преминаване.

tir_opashki01От митницата в Русе информираха, че камионите се обслужват на три трасета. Шофьорите на опашката се предупреждават, че ако нямат банкова карта, е по-добре да изчакат на паркинг, докато си набавят такава, или да потърсят обходен маршрут. Все още обаче има недобросъвестни, които пристигат на гишето без карта и така блокират движението на колегите си.

На граничния пункт при Силистра през последните два дни трафикът на камиони се е увеличил двойно, съобщиха още от митническата дирекция. Това означава, че част от шофьорите избягват Дунав мост и преминават от там.

 

1 коментар

  1. Не че нещо, ама на калпавия вълната му пречи. Повечето шофьори имат
    карти и знаят как да ги ползват Европа и изведнъж се оказа, че точно на
    нашия мост не знаят. А аз втори ден се радвам на камионите под
    прозорците си и споменавам с добро невероятната организация на митницата и моста. Един сняг да падне сега и купона ще е пълен.