Издигат паметник на Гунди край родната му къща

0

Зам.-министърът на културата доц. д-р Пламен Славов се срещна в Министерството на културата с представители на Инициативния комитет за издигане на паметник на Георги Аспарухов – Гунди в близост до родната му къща в кв. „Редута“ в столичния район „Слатина“.

Хиляди хора са дарили средства за паметник на легендарния футболист, който загина много млад при трагичен инцидент. Тази година той щеше да навърши 80 години.

Една от визуализациите на проекта за паметник на Георги Аспарухов – Гунди

На срещата в Министерството бяха председателят на Националния фен клуб на ФК „Левски“ Степан Хиндлиян, председателят на „Левски Фемили“ Милен Панайотов, който се грижи за събирането на средства за благотворителни инициативи (съосновател на „Левски Фемили“), кметът на район „Слатина“ Георги Илиев, Николай Петков, който е архитект на представения проект със скулптор Любомир Григоров.

Предложението ще бъде обсъдено според процедурата на заседание на Специализирания експертен съвет за изобразителни изкуства в Министерството на културата, който включва утвърдени имена на художници и архитекти, представители на творчески съюзи, експерти от компетентните дирекции в министерството.

На срещата бяха изяснени процедурата и необходимите стъпки за съгласуване на проекта за паметник с прилежащия към него ландшафт в район „Слатина“.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук