Проф. Белоев се отказва от депутатството!

6

Това става ясно от обръщение на проф. Белоев, разпространено до медиите. Изказвайки сърдечна благодарност към всички, които на парламентарните избори са подкрепили кандидатурата му за народен представител, ректорът на Русенския университет заявява, че след продължителен размисъл, къде ще бъде по-полезен – в Парламента или в Русе, преценил, че „с развитието и разширяването на националните и международните ми контакти и поддържането на многобройните ми обществени ангажименти ще бъда безспорно по-полезен за обществото с работата ми в Русенски регион, в нашия град, в нашия Университет“.

В обстойното си изложение проф. Белоев подчертава, че и досега, като ректор на Русенския университет и зам.-председател на Съвета на ректорите, е действал активно за промени в Закона за средното образование, Закона за висшето образование, в Закона за развитие на академичния състав и други нормативни актове, чието несъвършенство е спирачка за образователната ни система, както и за превръщането на Русенския университета в знакова, емблематична институция, с която Русе да се гордее.

„Всичко това ме убеди да остана в Русе. Ще бъда по-полезен на много повече хора, а това винаги е било основна цел в работата ми като ръководител.

Искрено се надявам да разберете и приемете моя морален избор!

Също така искрено се надявам да подкрепите решението ми!“, завършва обръщението си проф. Христо Белоев.

dobrin_danev46Съгласно Избирателния кодекс, мястото на проф. Христо Белоев в 43-ото Народно събрание следва да бъде заето от втория в подреждането на листата в Русе. В резултат на преференциалния вот това ще бъде Добрин Данев, който успя да измести Иван Иванов.

 

 

 

6 КОМЕНТАРИ

  1. Е НЕ! ПРОСТО ВЕЛИКОЛЕПНО! С ТОЯ СИ ХОД НАПРАВО СИ ПОКАЗА ИСТИНСКАТА СЪЩНОСТ ХРИСТО БЕЛОЕВ – ГАДЕН СЕЛСКИ ХИТРЕЦ И ПРЕДАТЕЛ, КОЙТО САМО ТОЧИ ЗЪБИ ЗА КЕЛЕПИРА…

  2. Как може по такъв безочлив начин да предадеш избирателите си? Колко кеш намаза за тая позорна постъпка?

  3. Голям моралист просто… Интереса клати феса, а Ицо? Пък избирателите ти кучетата ги яли. Какво ти пука на тебе, нали ти си добре…

  4. Този професор от Павликени падна в очите на русенци! Аз лично го определям като кариерист.Може би съзря кратък живот на този парламент и побърза да подмени вота на избирателите. Ние русенци добре познаваме пасивността на ивановския Добрин Данев,стига подигравки! А бе мръсни,гадни комунисти!Това е!

  5. ДААААААА,доста тъпо, меркантилно и прозрачно изпълнение. Типично за чугунените комунисти. Да живее келепира!

  6. Много „праелно“ те разбирам аз, Ристо… Съдействал си за промените в законите за образованието, то затуй е цъфнало за чудо и приказ.
    Аре, уреди си още един ректорски мандат. Разбирам та, уа!