Професионални гел лакове – как да изберем

0
Stylish trendy female manicure. Beautiful young woman's hands on soft background.

Много от нас не могат да си представят да излязат навън без перфектни нокти, тъй като ръцете са нашата визитна картичка. Как да се погрижим за тях, за да изглеждат винаги красиви и добре поддържани? Гел лакът е един от най-честите отговори на този въпрос, но как да изберем най-подходящия?

Защо професионалните гел лакове са толкова популярни

Изглеждат страхотно и са супер издръжливи! Това са част от предимствата, които карат жените да избират този тип продукти. Стандартният лак издържа не повече от няколко дни, докато гел лакът изглежда страхотно дори няколко седмици след нанасянето му.

В забързаното ежедневие това спестяване на време е изключително полезно. Ноктите стават по-твърди и устойчиви, което означава, че се чупят много по-малко. Можете да се довероте както на специалист в салон, така и да закупите лампа и качествени гел лакове и да извършвате процедурата сами вкъщи. Така ще можете да променяте цвета, колкото често искате и съответно разходите по оборудването ще изплатят бързо.

 

Какво да вземете предвид при покупката на гел лак

Отговорът на въпроса кои са най-добрите професионални гел лакове не е еднозначен. Много зависи от индивидуалните предпочитания и дори от уменията за направата на този вид маникюр.

Ако все още нямате много опит, изберете гел лак с умерена, кремообразна консистенция – нито много гъст, нито много воднист. Може да откриете разнообразие от такива в онлайн магазин MAKEUP.

Четката също е важен елемент. Косъмчетата трябва да са гъсти, меки, дълги и гладки – единично стърчащи влакна със сигурност няма да донесат ефекта, който очаквате.

Друг фактор, на който да обърнете внимание при избора си е, обемът на бутилката. Ако сте професионален маникюрист или имате любима гама от цветове, които използвате често – заложете на по-големи опаковки.

По-евтин или скъп гел лак – какъв да изберете

Този тип продукти се продават на различни цени. Много марки предлагат и интересни комплекти от няколко цвята, благодарение на които можете да направите различни декорации върху ноктите си. Цената невинаги е определяща за качеството, като Golden Rose определено доказва това твърдение със своите гел лакове. Все повече маникюристи се доверяват на марката.

Евтините гел лакове могат да са толкова добри, колкото и по-скъпите, стига да имат правилната консистенция и да се нанасят лесно. Когато избирате обаче, не забравяйте да проверите свойствата и предназначението на продукта. Можете изберете формула за декорация, за матиране, термо или пък да потърсите най-добрия гел за изграждане на нокти. Всичко зависи от това какъв резултат искате да постигнете.

 

Как да направите у дома маникюр с гел лак

  • Като за начало трябва да подготвите ноктите си. Вземете пилата и направете желаната форма и дължина.
  • Почистете кутикулите. За да бъде маникюрът изряден, кожичките трябва да се отстранят старателно.
  • Измийте ноктите от праха, който се е отделил върху тях при пиленето, подсушете ги и ги покрийте с обезмаслител.
  • Нанесете основа на тънък слой и я оставете да изсъхне под лампата.
  • След това преминете към избрания гел лак и втъврдете и него в лампата. Ако е необходимо повторете процедурата до постигане на плътно покритие.
  • Накрая приложете топ лак на тънък слой и го изсушете в лампата.
Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук