Прокуратурата не може да отключи телефоните на Узунов

0
365

Три мобилни устройства на Пламен Узунов са били придобити като доказателства по разследването, свързано с него.

При направените експертизи на един от телефоните са открити регистър с обаждания, списък с контакти, електронни писма от пощенска кутия, кратки съобщения, изображения, видео и аудио файлове, документи и други данни. Били са възстановени и изтрити записи.

При втория телефон обаче разследващите срещат проблем. Оказва се, че не могат да го отключат, защото кодът, който Узунов предоставил не бил верен. Правилният се състоял от минимум четири символа, като поне един от тях е буква.

Третият телефон пък упорито отказвал да се зареди, въпреки че са направено няколко опита с различни кабели и зарядни устройства. След оглед на устройството се оказало, че то било отваряно и са развивани винтове в долната му част. По него били извършвани манипулации и опити да бъдат сменени части. В крайна сметка проблемът бил остранен и телефонът светнал. Обаче това не било края. И това устройство имало код за заключване. Пламен Узнунов казал, че той е четири нули, но това не било така. Верният код се състои от шест цифри, казва експертната справка.

Така в крайна сметка Пламен Узунов е призован да се яви пред следовател в прокуратурата, за да помогне на специалистите и да си даде отключващите кодове.

А понеже телефонът бил занесен от шофьора на Узунов, а преди това се намирал от автомобил от кортежа на президента, Специализираната прокуратура е призовала и директорът на НСО.