Прокуратурата погна Фидосова за заема от „Титан“

0
Искра Фидосова
Искра Фидосова

Това съобщи говорителят на легия „Антимафия“ Петър Якимов. По думите му, разследването е в отговор на сигнал, който той подал до главния прокурор Сотир Цацаров. Днес Якимов е получил отговор от главния прокурор, от който става ясно, че е започнато разследване срещу Искра Фидосова за пране на пари и срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за осуетяване на наказателно преследване срещу нея.
Разследването е разпределено в IX отдел на ВКП – „Противодействие на тежката и организираната престъпност“. Шефът на отдела – прокурор М. Стоянов е препратил сигнала и към Софийска градска прокуратура, която трябва да извърши процесуалните действия.

Твърдението е, че Фидосова е участвала в пране на пари, а Цветанов е прикривал престъпленията, скривайки документите, които легията е изпратила първо на него. Към сигнала е прикрепено банковото бордеро от Юробанк И Еф Джи България АД, от което личи, че съпредседателката на парламентарната група на ГЕРБ има договор за заем в размер на 150 000 лева със сметосъбиращата фирма „Титан“.

Към сигнала е прикрепена декларацията за конфликт на интереси на Фидосова, където транзакцията е укрита.
Източник БГНЕС.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук