Прокуратурата проверява сигнали срещу Бойко Борисов и Мария Габриел

0

Прокуратурата проверява сигнали срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и срещу номинираната от партията за премиер Мария Габриел.

Това съобщиха от държавното обвинение малко преди Мария Габриел да отиде в президентството и да върне на държавния глава Румен Радев първия мандат за съставяне на кабинет. Обект на проверка са и двама от членовете на Висшия съдебен съвет – Калина Чапкънова и Георги Кузманов, които са част от шестимата членове на съвета, поискали отстраняването на главния прокурор Иван Гешев. Той пък вече заплаши съдебния съвет със „сериозни разкрития“.

От съобщението, в което са споменати само инициали, се разбира, че проверката срещу Борисов е по сигнала на БОЕЦ от миналата седмица за корупция. Срещу Калина Чапкънова и Георги Кузманов са постъпили сигнали от граждани с твърдения за противоправни действия, без да се дава повече конкретика.

Гешев категорично заяви, че няма да допусне да бъде овладяна българската прокуратура. „За мен думите „чест“ и „достойнство“ не са и няма да бъдат празни думи“, каза още главният прокурор.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук