Прокуратурата ще проверява кой е заплашвал Ицо Хазарта и Рашков

0
Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратура заради изявленията на рапъра и депутат Христо Петров (Ицо Хазарта) и вътрешния министър Бойко Рашков, че са били заплашвани. Делото е образувано след самосезиране.

В понеделник, преди парламентът на одобри кабинета „Петков“, Ицо Хазарта разказа от трибуната как е бил заплашван.

„Реших най-простичко да попитам вашите началници и спонсори що за хора са Киро и Асен и защо да не им вярвам. Знаете ли какъв отговор получих? Не получих нито една информация по този въпрос. Но получих недвусмислено послание, че ако продължа да подкрепям Кирил Петков и Асен Василев, ще загубя най-ценното нещо, което имам. И ми се иска хората, автори на идеята да получа това послание, да знаят, че то е може би най-силната мотивация да заявя, че моето място е тук в този отбор. Аз вярвам в него и съм убеден, че той ще работи за България“, каза той.

Малко след това Рашков заяви, че Петров не е единственият заплашван.

„Не само Ицо Хазарта са заплашвали. Знаете ли, че по отношение на мен има заплахи – питайте ГЕРБ“, заяви той.

И двамата не дадоха повече подробности.

„Наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка по случая. В хода на същата са изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси. Поискано е да бъде уточнено – евентуално от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи“, заявиха от прокуратурата.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили